Novo poniženje za Princa Harija: Evo šta je doživeo na sahrani kraljice Elizabete

20.09.2022

18:09

princ hari

Princ Hari je potpuno slomljen

Velika Britanija i svet juče su se oprostili od kraljice Elizabete. Na sam dan sahrane posebnu pažnju okupljenih privukli su princ Hari i njegova supruga Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, koji su na vidnoj distanci sa ostalim članovima kraljevske porodice.

Princ Hari doživeo novo poniženje

Proteklih dana, u medijima se moglo pročitati da je par doživeo više neprijatnosti od dolaska u London, poput toga da su iz medija saznali da nisu pozvani na prijem koji je kralj Čarls III upriličio za svetske državnike.

Pročitajte: Tuga do neba – Ana Brnabić sa partnerkom Milicom na sahrani kraljice Elizabete II (foto)

princ hari

Drugu neprijatnost Princ Hari je doživeo nakon što je kralj izdao naredbu da mu se dopusti da za ovu priliku ponovo obuče svečanu odoru na koju je izgubio pravo kada se odvojio od porodice. Međutim, kako prenosi „Daily Mail“, kraljičini inicijali „ER“ uklonjeni su sa ramena vojničke uniforme princa Harija zbog čega je on bio potpuno slomljen.

Ali ni to nije sve. Najneprijatniji trenutak dogodio se tokom govora dame Elizabet Malali, koja se obratila okupljenima na sahrani. Ona je izrazila najdublje saučešće kraljevskoj porodici, ali je prilikom nabrajanja „zaboravila“ da kralj ima još jednog sina – Harija!

Pročitajte: Testament kraljice Elizabete – Evo ko će naslediti milione

– Pomolimo se za Njegovo visočanstvo kralja Čarlsa III i kraljevsku porodicu da spoznaju moć Boga. Svemogući Bože, izvore svega dobrog, molimo Ti se za blagoslov za našeg suverena, kralja Čarlsa III, Kamile i Vilijama – rekla je ona.

Izvor blizak Hariju rekao je da mu je povratak u kraljevsku porodicu teško i neprijatno iskustvo, a uskoro bi trebalo da budu objavljeni njegovi memoari i dokumentarni film, za šta se sumnja da može izazvati raskol sa bratom Vilijamom, piše „Daily Mail“.

SLIKE: Getty Images

Još iz kategorije