Sarme Suzane Mančić ćete obožavati: Voditeljka otkrila recept za savršen ručak FOTO

21.01.2023

12:01

Recept Suzane Mančić

Recept Suzane Mančić za sarme će vas oduševiti

Popularna voditeljka Suzana Maničić obožava da kuva i ne krije da joj je to jedan od omiljenih hobija.

Recept Suzane Mančić za sarme je jednostavan

Naime, ona je naučila da kuva uz svoju majku Veru čija je hrana imala poseban ukus i aromu. Kako tvri Suzana, Vera je imala teoriju da je pripremanje jela na masti mnogo zdravije, da ljudi nisu patili zbog povišenih triglicerida, da žene nisu patile od osteoporoze, da smo tada bili mnogo zdraviji nego danas.

Pročitajte: Iznenadna smrt u domu Suzane Mančić- Sa svih strana stižu reči utehe FOTO

Recept Suzane Mančić

– Tata je protestovao danima, ali je mama bila neumoljiva, nema više zaprške i morali smo da se naviknemo. U našoj kući poštovala se tradicija, za svaki praznik pravila se obavezno ruska salata i to od sedam sastojaka, pa bi to na kraju ispalo sedam kilograma. Počasno mesto na trpezi imala je sarma od kiselog kupusa. Od mame sam teoriju savladala fenomenalno, a u praksi sam kao najgori đak u školi – „Sedi, jedan“, jer mi ne polazi za rukom da ih idealno savijem, a čitav štos je u tome, da budu malecke, lepo uvijene i poređane u šerpu- istakla je Suzana jednom prilikom za medije.

Voditeljka je detaljno otkrila recept za njeno pomiljeno jelo:

Pročitajte: Čuvena porodična poslastica: Dijana Đoković podelila recept koji Novak obožava FOTO

Recept Suzane Mančić

– Dve glavice crnog luka propržim na masti, dodam 600 grama mlevenog mesa i beli luk, koji obavezno stavljam u svako jelo. Može da se narenda i jedna šargarepa, a kad to bude gotovo, dodam pirinač i krećem da ih zavijam. Mislim da je čitava caka baš u savijanju, da one budu jednake veličine. Ne volim velike sarme, ubijaju mi apetit, moraju da budu male i ukusne, dobro uvijene. Kad se poređaju u šerpu, dodam vodu, može da se stavi i ceo paradajz ili paprika, i stavim na laganu vatru, da pućka bar tri sata. Takođe volim da je na kraju zapečem u rerni, pokrivenu preostalim listovima kupusa. I za razliku od ljubavi koja ne može da se podgreva, sarma je sutradan još bolja. A i posna sarma, spremljena na ulju, bez mesa, je izuzetno ukusna. Na propržen luk dodam pirinač da se još malo uprži, narendanu šargarepu, suvo grožđe, seckane ili mlevene orahe.

Recept Suzane Mančić ćete sigurno isprobati s obzirom na to da je sarma skoro svima omiljena hrana.

SLIKE: Ata images, Bojan Vuković

Još iz kategorije