Porodični odnosi više nisu tajna: Deda Novaka Đokovića sve otkrio, domaća javnost u neverici

01.03.2023

19:03

porodica đoković

Deda Novaka Đokovića otkrio porodične tajne

Naš najbolji teniser Novak Đoković ne krije koliko mu je porodica, te smo u više navrata slušali priče o njegovom pokojnom dedi Vladimiru ocu Srđana Đokovića, kojem je posle smrti posvetio pobedu nad Aleksandrom Dolgopolovim. Nole i Vladimir bili su veoma bliski, a kakav odnos teniser ima sa Dijaninim ocem pre nekoliko godina otkrio je deda Novaka Đokovića koji je i te kako ponosan na velike uspehe koje je njegov unuk ostvario.

Deda Novaka Đokovića otvorio dušu

– Ovde nema nikoga osim mene, knjiga i fotografija na zidu. Deca su otišla na svoju stranu. Od prve supruge, Dijanine majke sam razveden, a druga supruga živela je sa mnom, ali je preminula 2017. godine, i od tada sam sam. Zbog toga mi svako društvo prija – rekao je Zdenko u svojoj ispovesti i dodao da ga jako pogađa kada čuje negativne kometare na Novakov račun:

Pročitajte: Novak Đoković presekao, Jelena potvrdila vesti – Zajednički život nije bio moguć…

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

– Ceo život se bavim sportom i znam da je fizička aktivnost jako bitna. Ja sam ove godine prisustvovao turniru i nemam koronu (smeh). Unuk dobio, dedu zaobišla. Ja ne znam zbog čega ga stalno osuđuju. Po meni je to prljavo razmišljanje, nažalost. Jedini povod i razlog da se baci ljaga na njega je to što je Srbin. Bolji je i čuveniji od svih njih što vređaju, eto. Sve to smeta Nadalu, Federeru i još dvadesetorici koji su ispod njega. A da ne govorim o onima ostalima. Ja neću da komentarišem te bljuvotine. Teško je sve to i treba ignorisati – rekao je deda Novaka Đokovića i dodao da njegov unuk ima puno pravo da se predstavlja kao Srbin, iako po majčinoj strani ima hrvatske krvi.

Pročitajte: Novaku je srce slomljeno! Đorđe Đoković saopštio loše vesti – Ostaje nam samo da se nadamo..

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

– Ja sam po nacionalnosti Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. Moja bivša supruga, Novakova baba, takođe je rođena u istom mestu. Tamo smo se našli i upoznali. Bili smo oficiri koji su došli na službu. Ja sam došao u Beograd, ona je još pohađala školu, pa smo se posle venčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Uvek sam govorio da sam Jugosloven ili Hrvat, Srbin nikad nisam bio. Dijana je rođena u Beogradu i tu je odrasla. O Noletu tek da ne pričam. Njemu je i otac Srđan Srbin. Normalno je da će biti više priklonjen Srbima i ja nemam ništa protiv toga. Ne bi bolje prošao u životu ni da se pradstavlja kao Hrvat. Ni to niko ne bi prihvatio. Isto bi ga svojatali. Pre nekoliko meseci zvala me je jedna rođaka koja živi u Vinkovcima da me pita gde je Dijana rođena. Znači, u Hrvatskoj se raspravlja o tome – istakao je Zdenko koji je, kako piše „Scandal“, progovorio i o porodičnim odnosima:

– Svašta se izdešavalo u našim porodičnim odnosima. Nisam mnogo učestvovao u Novakovom odrastanju. Pre nego što je rođen, ja sam četiri godine bio u Prištini. Bivša supruga i deca su živeli u Beogradu, a ja tamo. Dolazio sam vikendom. Posle sam se razveo od bivše žene, pa sam bio prinuđen da se malo distanciram od svoje porodice. Kontakrirao sam ja njih, ali to nije bilo to. Dijana je mene krivila za razvod, i to ne može da oprosti mi. Ja smatram da je za razvod uvek potrebno dvoje. Žao mi je što je sve tako ispalo – ispričao je tada, prema pisanju „Scandala“, u emotivnoj ispovesti deda Novaka Đokovića i istakao šta misli o Srđanu Đokoviću:


Pročitajte: Pećina, vodopadi, palme – Zavirite na imanje Novaka Đokovića, sve pršti od luksuza FOTO

deda novaka đokovića

-Srđan nema veze s tim što ćerka nije komunicirala sa mnom. On je jedan čudan čovek koji uvek ima pozitivnu perspektivu gledanja na stvari i događaje. To je nešto neverovatno. On je kupio Novaku prvi reket. Kad se mali hvatao tog reketa onim rukicama, svaku loptu je udarao kao da je profesionalac. Srđan je bio taj koji ga je gurao, podržavao i video perspektivu na neki način. A sve se dešavalo u vreme nestašice i finansijskih problema. Dijana je po 25 sati radila tamo na Kopaoniku u restoranu… Baš su se mučili. U to vreme smo bili slabo u kontaktu, ali ja sam verovao da će uspeti da prevaziđu sve – kaže on i dodaje:

– Sećam se da su Dijana i Srđan imali nešto zakazano, pa su onako malenog Novaka doveli kod mene i pokojne žene na čuvanje. Proveo je s nama celu noć. On je mene tada prihvatio kao da se znamo 100 godina. Na neki način mi je pokazao kao mali kakva je njegova psihologija. Bio je kulturno i normalno dete. Ali, mi smo jako malo vremena proveli zajedno tokom njegovog odrastanja. Više vremena je provodio sa drugim dedom, Srđanovim ocem. Bili su mnogo bliži. Stanovali su jedno vreme kod dede. Taj deda je znao da ga uhvati za ruku i odvede na tenis. Par puta sam i ja išao kad on nije mogao  – zaključio je deda Novaka Đokovića.

SLIKE: Ata Images

Još iz kategorije