Pre pevanja Lepa Brena je bila bebisiterka: Čuvala je ovu pevačicu (foto)

05.08.2022

15:08

Brena imala drugi posao pre prevanja

Počeci Lepe Brene nisu bili nimalo laki, a jedan od njenih prvih poslova krije zanimljivu priču.

Pevanjem počela da se bavi veoma rano, međutim, pre nego što je uplovila u muzičke vode, bila je prinuđena da se bavi drugim poslovima, kako bi pomogla svojoj petočlanoj porodici koja nije najbolje stajala sa finansijama.

Brena se u Beograd doselila 1979. godine kada je upisala studije, a kako je čitava porodica živela je samo od očeve plate, koji je radio kao medicinski tehničar, dok je majka povremeno zarađivala kao krojačica, njihova primanja nisu bila dovoljno za finansiranje studenta u Beogradu, pa je Brena morala da se zaposli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANA ŠTAJDOHAR (@ana.stajdohar)

Ona se tada javila na oglas porodici kojoj je bila potrebna dadilja za novorođenu ćerku Anu, koja je tada imala svega nekoliko meseci.

Mladi bračni par, Cveta i Tomislav, plaćali su Breni u to vreme mali stan na Tašmajdanu, a ona je brinula o njihovoj ćerkici i čuvala je kada je to bilo potrebno.

Međutim, priča o jednom od prvih Breninih poslova pre nego što se vinula u zvezde i ne bi bila toliko zanimljiva, da se kasnije nije ispostavilo da je malena Ana koju je čuvala, takođe izrasla u veoma talentovanu devojku, koja je danas Brenina koleginica i u međuvremenu je postala velika zvezda!

Reč je o poznatoj pevačici Ani Štajdohar, koja je jednom prilikom za medije iznela detalje ove zanimljive anegdote.

Tog perioda se zapravo i ne sećam, jer sam bila beba. Ono što znam, to je ono što sam čula od roditelja. Tada je Lepa Brena bila samo Fahreta Jahić, stanovala je u stančiću koji su joj rentirali moji roditelji, dole ispod Tašmajdana, kod Palilulske pijace. Uzgred je radila kao bebisiterka i čuvala me kad nije imao ko. Ubrzo je njena karijera krenula uzlaznom putanjom, a iz tog perioda je ostala ta simpatična anegdota. Takođe, moglo bi se reći da me je Brena na neki način predodredila za bavljenje muzikom – rekla je Ana jednom prilikom za domaće medije.

IZVOR: Blic

SLIKE: Bojan Vuković

Još iz kategorije